МЪЖКИ И ЖЕНСКИ АРХЕТИПОВЕ според ЮНГ - онлайн

МЪЖКИ И ЖЕНСКИ АРХЕТИПОВЕ според ЮНГ - онлайн
 • Начало
  06-11-2021
 • Времетраене
  14 - 17:00
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  69 лв.

КОМУНИКАЦИЯ С ОТСРЕЩНИЯ ПОЛ

Познайте по-добре тайните на мъжката и женската психика и техните нужди. Открийте 8-те основни Архетипа с техните типични качества, сили и слабости. Подобрете по естествен начин комуникацията с отсрещния пол!

Информация за курса

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

 • От какво се нуждае мъжката и женската душа, за да бъдат здрави и естествени.
 • Ще познаете повече себе си: кои са четирите мъжки и четирите женски Архетипа и кои качества, сили и слабости ги съпровождат.
 • Как да работите с тези потенциали за хармонично развитие на психиката.
 • От какво има нужда женската душа, когато комуникира с мъж.
 • От какво има нужда мъжката душа, когато комуникира с жена.
 • Как да общуваме жените и мъжете помежду си и при това да взимаме предвид душевната природа на отсрещния пол.
 • Защо не сме еднакви и защо може да ни навреди уеднаквяване на мъжките и женските психически характеристики. 


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

 • За всеки възрастен човек, който проявява желание.
 • Участието във уебинара не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта на обучението е предимно образователна и психологическа, но не и „терапевтична“ в психиатричния смисъл на думата.
 • Ударението е върху комуникация: със своята собствена психика и с тази на отсрещния пол.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Теми:

 1. МЪЖКА И ЖЕНСКА ПСИХИКА: Какви са основните нужди на женската душа и как се изразяват. Какви са основните нужди на мъжката душа и как се изразяват. * Мъжки и женски характеристики на физическото, емоционалното и умственото ниво
 2. МЪЖКА И ЖЕНСКА КОМУНИКАЦИЯ: Какво очаква жената и мъжът в комуникацията и кога (не) го получават. " Мъжкото "емоционално мълчание" и женската "емоционална комуникативност".
 3. КАРЪЛ ГУСТАВ ЮНГ: Схващането на Юнг за човешката психика. Основни корени на мъжката психика: "Анима" (женската част) в мъжката психика и нейната "сянка". Основни корени на женската психика и тяхната типология. "Анимус" (мъжката част) в женската психика и неговата "сянка".
 4. МЪЖКИ АРХЕТИПОВЕ:  Етапи на развитие на мъжката психика. Мъжките архетипове: Зевс, Арес, Дионис, Орфей.
 5. ЖЕНСКИ АРХЕТИПОВЕ:  Етапи на развитие на женската психика. Женските Архетипове: Ева, Мария, Елена, София.

РЕГИСТРАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането. 

ЦЕНА НА КУРСА

Цена:  69 лв.

В цената са включени учебни материали (които ще получите по имейл).

ОНЛАЙН ВРЪЗКА

Уебинарът се провежда под форма на видеоконференция в платформата Jitsi meet. Не изисква инсталация в компютър, само добра интернет връзка, микрофон, колонки/слушалки, идеално и камера.
За компютри: Препоръчителни браузъри са Google chrome, Firefox, Edge. За смартфони: има нужда да се изтегли като приложение, работи добре при Android и Apple.

След направеното от Вас плащане, на посочения от Вас имейл адрес ще получите уникален линк с инструкции за свързване към Уебинара, както и необходими за обучението материали.

ПРИСЪСТЕНО?

Ако предпочитате присъствен вариант на обучението, моля кликнете тук.

Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

 • Розалия Евтимова, 40 г., quality assurance:

  Чудесен курс, много интересна тема, изложена увлекателно с много практическа полза.

 • Даниел Колев, 48 г., икономист:

  Хубав и интересен курс свързан с отношенията между мъжа и жената и как те да бъдат хармонични и естествени.

 • Дарина Трайкова, психотерапевт:

  Тук имах възможност да чуя неща от психологията, познати за мен, но поднесени през погледа на философията по един много увлекателен начин, което за мен беше ново. Впечатлена съм от лекотата, с която г-н Винклер представи доста обширен материал, систематизирано, подредено, на достъпен език. Краткото време, с което разполагахме, се оказа достатъчно да се получат практически знания в толкова важна област от човешките взаимоотношения – комуникацията между мъжа и жената. Това би помогнало на всеки да подобри своите умения за общуване с противоположния пол. Благодаря на г-н Винклер за брилянтно представената лекция.

Остави коментар