УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ

УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ
 • Начало
  26-02-2022
 • Времетраене
  11.00 - 18.00
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  99 - 179 лв.

ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ #1 + #2

Препятстват ли ви страховете? Не ви се поддава повече на гнева? Искате ли да се ориентирате в емоциите? Да се научите на истинска емпатия, с която ще поддържате стойностни отношения? Знаете ли как можем да се грижим за своите мотивации? Как да не сме емоционално глухи, нито социални хамелеони, а социално осъзнати личности?

Информация за курса

Емоционалната интелигентност е човешката способност да осъзнаваме и разбираме емоциите, както своите, така и чуждите, вследствие на което да умеем да контролираме своето поведение и да общуваме интелигентно с другите.

Какви ВЪЗМОЖНОСТИ ми дава КУРСЪТ?

 • Чрез лекциите и упражненията да опозная по-добре себе си, своята психика и нейния начин на работа.
 • Да се ориентирам в своите душевни състояния и да мога да ги разбера.
 • Да се науча да контролирам и управлявам своите емоционални и умствени състояния и реакции.
 • Да разбирам по-добре другите и да подобря съжителството и сътрудничеството си с тях.

За КОГО е ПОДХОДЯЩ курсът?

 • За всеки възрастен човек, без оглед на образование или професия.
 • Участието в семинара не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта е предимно образователна и психологическа, но не и „терапевтична“ в психиатричния смисъл на думата.

КАКВО ще НАУЧИТЕ?

 • Как да различавам отделните емоции, чувства, настроения и т.н.
 • Как си сътрудничи емоционалната и рационалната част на психиката.
 • Кои са моите силни и слаби страни от гледна точка на психическия ми живот.
 • Как да стана психически устойчив.
 • Как да се възползвам от силните страни на своя темперамент.
 • Как да управлявам конкретни емоции, като тъга, гняв, страх...

С планирата промяна в портфолиото на на нашите обучения, изданието 26-27.2.2022 е последното планирано издание на курса!


ПРОГРАМА на КУРСА

В рамките на 2 дена са включени 8 учебни блока с лекции, тестове, упражнения и дебати; всеки ден има обедна пауза от 14:00 до 15:00 часа; в цената са включени 2 кафепаузи всеки ден и учебни материали 

Ден #1:

 1. АНАТОМИЯ НА ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА:  какво са ЕМОЦИИ, СТРАСТИ, ЧУВСТВА, НАСТРОЕНИЯ...
 2. УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ: като златната среда между двете крайности:  емоционалната анархия и потискането. Степени на овладяване и тяхното постигане.
 3. КАК ДА РАБОТИМ С КОНКРЕТНИ ЕМОЦИИ: причините и следствията на ГНЕВА, ТЪГАТА, СТРАХА… и конкретни техники за справянето се. 
 4. В КАКВО СЕ ЗАКЛЮЧВА ПСИХИЧЕСКАТА УСТОЙЧИВОСТ: и как да я развиваме.

Курсът включва: Тест за ТЕМПЕРАМЕНТ според Каръл Густав Юнг / Тест за психическа устойчивост / Анализ на своите проблемни емоции и потенциални решения.

Ден #2:

 1. МОТИВАЦИИ - Умението да се грижим сами за своите мотивации. Позитивни и негативни мотивации и техните въздействия в психиката. Йерархия на мотивациите в живота.
 2. ЕМПАТИЯ И СОЦИАЛНО ПОВЕДЕНИЕ - Какво е истинската Емпатия и как да я развиваме. Умението да разпознаваме душевните състояния на хора, с които общуваме.
 3. ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА И ЕМОЦИИ - Как работи човешкият ум и в какви отношения е с емоциите и чувствата. Основни „познавателни грешки“ (генерализация, поляризирано мислене, трагично мислене… и други)
 4. ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ В ЖИВОТА – Емоционална зависимост, емоционална глухота, емоционална свобода. Как да бъдем „емоционално честни“ и емпатични, без да изпаднем в социалното хамелеонстване, нито в егоистичната емоционална слепота.

Курсът включва: Тест за ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ / Упражнения за езика на тялото / Анализ на своите проблемни емоции и потенциални решения.


РЕГИСТРАЦИЯ и ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в брой, в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането.

Билетите важат само за конткретна дата/група! Към други дати/групи могат да се прехвърлят само с доплащане 50% от цената.

ЦЕНА на КУРСА (Модули #1 + #2)

179 лв. - стандартна цена
169 лв. - при предварително закупване (мин. 3 дни преди началото)

Ако не сте сигурни, можете да изпробвате само първата част (първи ден):

ЦЕНА за ОТДЕЛНИ МОДУЛИ (дни):

99 лв. при предварително закупване на билет
109 лв. в деня на обучението

С планирата промяна в портфолиото на на нашите обучения, изданието 26-27.2.2022 е последното планирано издание на курса!

Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

Остави коментар