ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕ + КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА

ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕ + КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА
 • Начало
  04-02-2023
 • Времетраене
  14,00 - 19,00
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  119 лв.

КАК ДА ВЛИЯЕМ ЕФЕКТИВНО И МОРАЛНО БЕЗУПРЕЧНО

Колко пъти дневно сме "необективно информирани", неосъзнато карани към взимането на решения или директно излъгани? Ако не искате да сте манипулирани има нужда поне от две неща:  да познаете техники на манипулаторите и да се запознаете с това как работи вашия мозък. Невробиология и психология срещу манипулации в комуникацията - не се оставяйте да ви манипулират.

Информация за курса

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

 • Как мисли нашият ум и как работи човешкият мозък – от гледна точка на психологията и на новите открития на невробоилогията.
 • Как заблуждаваме себе си без същински принос отвън, без да е от значение нашата възраст, пол, образование или професия.
 • Как да се защитаваме пред манипулация в комуникацията.
 • Кои техники на влиянието се използват за манипулация на хората: в търговията, в политиката, в медиите и в ежедневната комуникация.
 • Какво означава да влияем другите по етично безупречен начин: както в ежедневието, така и в бизнеса.


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

 • ЗА ОСЪЗНАТИ КЛИЕНТИ
  - за всеки който сключва договори, застраховки, абонаменти...
  - за всеки, които иска да пазарува свободно; за всеки,
  - който иска да умее да се откаже от неизгодна сделка
 • ЗА ХОРА С ВИСОКО СЕБЕПОЗНАНИЕ
  -  за всеки, който иска да е свободен от познавателните грешки на своя ум, които са "вродени" или придобити без собствената вина, но въпреки това опасни
 • ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИ И ХОРА НА СВОБОДНА ПРАКТИКА
  - за хора със своя собствен бизнес, които имат нужда от клиенти и не желаят да ги мамят
   
 • Участието в курса не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта на обучението е предимно образователна и практическа, насочена към ежедневното приложение.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Семинарът включва четири учебни части, две кафепаузи, обедна пауза и дебат.
Обучението съдържа лекции и много упражнения за всеки участник.

Теми:

 1. МОЗЪКЪТ И КОМУНИКАЦИЯТА: Как работи процесът наречен "мислене"". Двете „системи“ на мозъка според невробиологията: "бързото" и "аналитичното" мислене, техните силни и слаби страни. Кога мислим свободно и кога действат в нас автоматични механизми. Какво се случва в мозъка ни когато мислим „спонтанно“? Кога „интуицията“ става себеизмама?
 2. КОГА И КАК МАНИПУЛЕРАМЕ СЕБЕ СИ: Кога човекът манипулира себе си без да знае? Кои функции на мисленето позволяват да съществуват застрахователите, лотариите и хазартът? В кои ситуации обичаме да рискуваме и в кои страхът от риска ни лишава от много вероятни печалби? * Защо "Експертите" толкова често не са прави в своите предсказания? * Кога сме по-обективни: когато оценяваме разделно (всеки случай отделно) или комбинирано (когато преценяваме сравнявайки)?
 3. СЕБЕЗАЩИТА СРЕЩУ МАНИПУЛАЦИЯ:  Как се злоупотребява с методите на влиянието върху „клиентите“ в търговията и маркетинга и върху „избирателите“ в политиката? Кой тип търговец/политик има по-голям шанс да убеди конкретно вас? Кога имаме склонността да (не)вярваме на авторитети? Вярва ли нашият неконтролиран ум повече на униформирани хора? Какви умствени похвати използват телефонните измамници?
  - Сляпата сила на Авторитети
  - Влиянието на Дефицитността
  - Обвързване чрез Реципрочност
  - Одобрение чрез сравняване
  - И още други техники...
 4. БЕЗУПРЕЧНИ ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕТО Как можете да приложите в своя бизнес или личен живот по етичен начин техники на влиянието: 
  - Създаване на ангажираща връзка с други хора и клиенти
  - Умението да съобщаваме "лоши новини" 
  - Умението да получим (не)съгласие 
  - Как да мотивираме нашите партньори в комуникацията да държат на думата си
  - и други...


Черпим от класически източници:  например от Проф. Даниъл Канеман (носител на Нобелова награда, експерт по "невроикономика"), от Робърт Чалдини и неговата "Психология на убеждаването", от Пол Слович, психолог - експерт по взимането на решения, Проф. Дан Ариели и други. 


РЕГИСТРАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането. 


ЦЕНА НА КУРСА

Цена:  119 лв. при предварително закупване на билет
Цена в деня на обучението: +20 лв.
Брой места: 12  

В цената са включени учебни материали и кафепаузи.

Желаете ли да вкусите от темата? - заповядайте да прочете статия, чиято тема е включена в обучението:  Информационни манипулации и себеизмами - 1 част


Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

 • Кристина Христова, 34 г., Човешки ресурси:

  Курсът е много интересен и поучителен. Дава много ясна идея за света около нас, както и манипулациите и влиянията в него. Представен е чрез многобройни и интересни примери и упражнения за по-лесно възприемане на теорията.

 • Николета Михайлова, 31 г.:

  Курсът днес беше много полезен. Може да се направи още една част, защото е тема без край и разбирам колко често сама се манипулирам. От днес ще знам как по-малко да ми влияят търговци, политици и реклама по радиото. Препоръчвам го на всички, които искат да се освободят от тези техники на влияние.

 • Богдана Белева, търговски представител:

  Изключително въздействащ и емоционален за мене курс на (себе)осъзнаване. Техниките, които се засягат, дават поглед върху "реалността", в която живеем. На мене лично ми беше полезен с това, да разпознавам кога ме манипулират и как да се защитя, без да се налага да манипулирам и аз.

 • Камелия Атанасова, проф. фотограф:

  Курсът е много рационален и докосва много житейски ситуации. Нещата са тези, които всички знаем на подсъзнателно ниво, но рядко се замисляме. Препоръчвам.

 • Снежана Иванова, 54 г., филолог:

  Този курс за мен е едно обогатяващо преживяване надграждащо моето личностно израстване. Впечатлена съм от ерудираното присъствие на водещия! Научих много от Вас, благодаря Ви! Чувството, че съм на правилното място остана в мен до края. Благодарности за дамата, която ни обгрижваше като свои гости. Ще Ви посетя отново. Респект!

 • Антон Гинев, 31 г., брокер:

  Един много добре структуриран курс, които би бил полезен на всеки един човек. Бяха споделени важни неща по темите, които предварително бяха заложени, както и многобройни примери за по-лесното вникване в материята. Благодаря за курса, със сигурност бих дошъл отново, за да развия дадено умение, както и да получа знание.

 • Петя Капчина, 30 г., Софтуевер инженер:

  Курсът беше приятна комбинация между теоретичните постановки и практически примери, които направиха информацията лесно усвоима и запомнящата се. Лекторът бе ведър, ангажиран и поднесе темата с лекота и приятно чувство за хумор.

Остави коментар