НЕ БЪДИ МАНИПУЛИРАН - КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА

НЕ БЪДИ МАНИПУЛИРАН - КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА
 • Начало
  02-08-2020
 • Час
  11,00 - 18,00
 • Лектори
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  99 - 119 лв.

НЕВРОБИОЛОГИЯ И ПСИХОЛОГИЯ СЛЕЩУ МАНИПУЛАЦИИ В КОМУНИКАЦИЯТА

Колко пъти дневно сме "необективно информирани", неосъзнато карани към взимането на решения или директно излъгани? Ако не искате да сте манипулирани има нужда поне от две неща:  да познаете техники на манипулаторите и да се запознаете с това как работи вашия мозък и вашият ум.

Информация за курса

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

 • Как мисли нашият ум и как работи човешкият мозък – от гледна точка на психологията и на новите открития на невробоилогията.
 • Как заблуждаваме себе си без същински принос отвън, без да е от значение нашата възраст, пол, образование или професия.
 • Защо споделяйки същата информация стигаме до противоположни заключения.
 • Кои техники на влиянието се използват за манипулация на хората: в търговията, в политиката, в медиите и в ежедневната комуникация. Как можем да се защитаваме.
 • Кои техники се използват за манипулация на информацията и с какви средства можем да ги открием.


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

 • За всеки възрастен човек, който проявява желание.
 • Участието в курса не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта на обучението е предимно образователна и практическа, насочена към ежедневното приложение.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Семинарът включва четири учебни части, две кафепаузи, обедна пауза и дебат.
Обучението съдържа лекции и много упражнения за всеки участник.

Теми:

 1. ЧОВЕШКИЯ УМ И НЕГОВИЯТ ГЕНИАЛЕН ИНСТРУМЕНТ – МОЗЪКЪТ: Как работи процесът наречен "мислене"". Двете „системи“ на мозъка според невробиологията: "бързото" и "аналитичното" мислене, техните силни и слаби страни. Кога мислим свободно и кога действат в нас автоматични механизми. Какво се случва в мозъка ни когато мислим „спонтанно“? Кога „интуицията“ става себеизмама?
 2. ОСНОВНИ ПОЗНАВАТЕЛНИ ГРЕШКИ: Кога човекът манипулира себе си без да знае? Кои функции на мисленето позволяват да съществуват застрахователите, лотариите и хазартът? В кои ситуации обичаме да рискуваме и в кои страхът от риска ни лишава от много вероятни печалби? * Защо Експертите толкова често не са прави в своите предсказания? * Кога сме по-обективни: когато оценяваме разделно (всеки случай отделно) или комбинирано (когато преценяваме сравнявайки)?
 3. ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕТО Как функционират методите на влиянието върху „клиентите“ в търговията и маркетинга и върху „избирателите“ в политиката? Кой тип търговец/политик има по-голям шанс да убеди конкретно вас? Кога имаме склонността да (не)вярваме на авторитети? Вярва ли нашият неконтролиран ум повече на униформирани хора? Какви умствени похвати използват телефонните измамници? ... И още други полезни за живота идеи.

Черпим от класически източници:  например от Проф. Даниъл Канеман (носител на Нобелова награда, експерт по "невроикономика"), от Робърт Чалдини и неговата "Психология на убеждаването", от Пол Слович, психолог - експерт по взимането на решения, Проф. Дан Ариели и други. 


РЕГИСТРАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането. 

ЦЕНА НА КУРСА

Цена:  99 лв. при предварително закупване на билет до 48 ч. преди началото
Пълна цена:  119 лв.
Брой места: 10  

В цената са включени учебни материали и кафепаузи.

Желаете ли да вкусите от темата? - заповядайте да прочете статия, чиято тема е включена в обучението:  Информационни манипулации и себеизмами - 1 част


Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

 • Кристина Христова, 34 г., Човешки ресурси:

  Курсът е много интересен и поучителен. Дава много ясна идея за света около нас, както и манипулациите и влиянията в него. Представен е чрез многобройни и интересни примери и упражнения за по-лесно възприемане на теорията.

Остави коментар