ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕ + КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА

ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕ + КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА
 • Начало
  24-07-2022
 • Времетраене
  14,00 - 19,00
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  99 лв.

КАК ДА ВЛИЯЕМ ЕФЕКТИВНО И МОРАЛНО БЕЗУПРЕЧНО

Колко пъти дневно сме "необективно информирани", неосъзнато карани към взимането на решения или директно излъгани? Ако не искате да сте манипулирани има нужда поне от две неща:  да познаете техники на манипулаторите и да се запознаете с това как работи вашия мозък. Невробиология и психология срещу манипулации в комуникацията - не се оставяйте да ви манипулират.

Информация за курса

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

 • Как мисли нашият ум и как работи човешкият мозък – от гледна точка на психологията и на новите открития на невробоилогията.
 • Как заблуждаваме себе си без същински принос отвън, без да е от значение нашата възраст, пол, образование или професия.
 • Как да се защитаваме пред манипулация в комуникацията.
 • Кои техники на влиянието се използват за манипулация на хората: в търговията, в политиката, в медиите и в ежедневната комуникация.
 • Какво означава да влияем другите по етично безупречен начин: както в ежедневието, така и в бизнеса.


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

 • За всеки възрастен човек, който проявява желание.
 • Участието в курса не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта на обучението е предимно образователна и практическа, насочена към ежедневното приложение.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Семинарът включва четири учебни части, две кафепаузи, обедна пауза и дебат.
Обучението съдържа лекции и много упражнения за всеки участник.

Теми:

 1. МОЗЪКЪТ И КОМУНИКАЦИЯТА: Как работи процесът наречен "мислене"". Двете „системи“ на мозъка според невробиологията: "бързото" и "аналитичното" мислене, техните силни и слаби страни. Кога мислим свободно и кога действат в нас автоматични механизми. Какво се случва в мозъка ни когато мислим „спонтанно“? Кога „интуицията“ става себеизмама?
 2. ОСНОВНИ ПОЗНАВАТЕЛНИ ГРЕШКИ: Кога човекът манипулира себе си без да знае? Кои функции на мисленето позволяват да съществуват застрахователите, лотариите и хазартът? В кои ситуации обичаме да рискуваме и в кои страхът от риска ни лишава от много вероятни печалби? * Защо Експертите толкова често не са прави в своите предсказания? * Кога сме по-обективни: когато оценяваме разделно (всеки случай отделно) или комбинирано (когато преценяваме сравнявайки)?
 3. ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕТО КАТО МАНИПУЛАЦИЯ:  Как се злоупотребява с методите на влиянието върху „клиентите“ в търговията и маркетинга и върху „избирателите“ в политиката? Кой тип търговец/политик има по-голям шанс да убеди конкретно вас? Кога имаме склонността да (не)вярваме на авторитети? Вярва ли нашият неконтролиран ум повече на униформирани хора? Какви умствени похвати използват телефонните измамници?
  - Сляпата сила на Авторитети
  - Влиянието на Дефицитността
  - Обвързване чрез Реципрочност
  - Одобрение чрез сравняване
  - И още други техники...
 4. БЕЗУПРЕЧНИ ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕТО Как можете да приложите в своя бизнес или личен живот по етичен начин техники на влиянието: 
  - Създаване на ангажираща връзка с други хора и клиенти
  - Умението да съобщаваме "лоши новини" 
  - Умението да получим (не)съгласие 
  - Как да мотивираме нашите партньори в комуникацията да държат на думата си
  - и други...


Черпим от класически източници:  например от Проф. Даниъл Канеман (носител на Нобелова награда, експерт по "невроикономика"), от Робърт Чалдини и неговата "Психология на убеждаването", от Пол Слович, психолог - експерт по взимането на решения, Проф. Дан Ариели и други. 


РЕГИСТРАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането. 


ЦЕНА НА КУРСА

Цена:  99 лв. при предварително закупване на билет
Цена в деня на обучението: 119 лв.
Брой места: 12  

В цената са включени учебни материали и кафепаузи.

Желаете ли да вкусите от темата? - заповядайте да прочете статия, чиято тема е включена в обучението:  Информационни манипулации и себеизмами - 1 част


Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

 • Кристина Христова, 34 г., Човешки ресурси:

  Курсът е много интересен и поучителен. Дава много ясна идея за света около нас, както и манипулациите и влиянията в него. Представен е чрез многобройни и интересни примери и упражнения за по-лесно възприемане на теорията.

 • Николета Михайлова, 31 г.:

  Курсът днес беше много полезен. Може да се направи още една част, защото е тема без край и разбирам колко често сама се манипулирам. От днес ще знам как по-малко да ми влияят търговци, политици и реклама по радиото. Препоръчвам го на всички, които искат да се освободят от тези техники на влияние.

 • Богдана Белева, търговски представител:

  Изключително въздействащ и емоционален за мене курс на (себе)осъзнаване. Техниките, които се засягат, дават поглед върху "реалността", в която живеем. На мене лично ми беше полезен с това, да разпознавам кога ме манипулират и как да се защитя, без да се налага да манипулирам и аз.

 • Камелия Атанасова, проф. фотограф:

  Курсът е много рационален и докосва много житейски ситуации. Нещата са тези, които всички знаем на подсъзнателно ниво, но рядко се замисляме. Препоръчвам.

Остави коментар