КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА ОТ МАНИПУЛАТОРИ онлайн

КОМУНИКАЦИОННА СЕБЕЗАЩИТА ОТ МАНИПУЛАТОРИ онлайн
 • Начало
  16-04-2021
 • Времетраене
  17 - 20 ч.
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  69 лв.

НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ

Колко пъти дневно сме "необективно информирани", неосъзнато карани към взимането на решения или директно излъгани? Ако не искате да сте манипулирани има нужда поне от две неща:  да познаете техники на манипулаторите и да се запознаете с това как работи вашия мозък. Невробиология и психология срещу манипулации в комуникацията.

Информация за курса

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ?

 • Как мисли нашият ум и как работи човешкият мозък – от гледна точка на психологията и на новите открития на невробоилогията.
 • Как заблуждаваме себе си без същински принос отвън, без да е от значение нашата възраст, пол, образование или професия.
 • Защо споделяйки същата информация стигаме до противоположни заключения.
 • Кои техники на влиянието се използват за манипулация на хората: в търговията, в политиката, в медиите и в ежедневната комуникация. Как можем да се защитаваме.
 • Кои техники се използват за манипулация на информацията и с какви средства можем да ги открием.


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

 • За всеки възрастен човек, който проявява желание.
 • Участието в курса не изисква никакви предварителни психологически познания.
 • Целта на обучението е предимно образователна и практическа, насочена към ежедневното приложение.

ПРОГРАМА НА КУРСА

Семинарът включва четири учебни части, две кафепаузи, обедна пауза и дебат.
Обучението съдържа лекции и много упражнения за всеки участник.

Теми:

 1. ЧОВЕШКИЯ УМ И НЕГОВИЯТ ГЕНИАЛЕН ИНСТРУМЕНТ – МОЗЪКЪТ: Как работи процесът наречен "мислене"". Двете „системи“ на мозъка според невробиологията: "бързото" и "аналитичното" мислене, техните силни и слаби страни. Кога мислим свободно и кога действат в нас автоматични механизми. Какво се случва в мозъка ни когато мислим „спонтанно“? Кога „интуицията“ става себеизмама?
 2. ОСНОВНИ ПОЗНАВАТЕЛНИ ГРЕШКИ: Кога човекът манипулира себе си без да знае? Кои функции на мисленето позволяват да съществуват застрахователите, лотариите и хазартът? В кои ситуации обичаме да рискуваме и в кои страхът от риска ни лишава от много вероятни печалби? * Защо Експертите толкова често не са прави в своите предсказания? * Кога сме по-обективни: когато оценяваме разделно (всеки случай отделно) или комбинирано (когато преценяваме сравнявайки)?
 3. ТЕХНИКИ НА ВЛИЯНИЕТО и МАНИПУЛАЦИЯТА Как функционират методите на влиянието върху „клиентите“ в търговията и маркетинга и върху „избирателите“ в политиката? Кой тип търговец/политик има по-голям шанс да убеди конкретно вас? Кога имаме склонността да (не)вярваме на авторитети? Вярва ли нашият неконтролиран ум повече на униформирани хора? Какви умствени похвати използват телефонните измамници? ... И още други полезни за живота идеи.

Черпим от класически източници:  например от Проф. Даниъл Канеман (носител на Нобелова награда, експерт по "невроикономика"), от Робърт Чалдини и неговата "Психология на убеждаването", от Пол Слович, психолог - експерт по взимането на решения, Проф. Дан Ариели и други. 


РЕГИСТРАЦИЯ И ПЛАЩАНЕ

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, където се провежда обучението, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. За ваша и наша сигурност плащането по банков път трябвада е направено така, че съответната сума да е отчетена на сметката на получателя преди началото на събитието. Благодарим Ви за разбирането. 


Ако предпочитате ПРИСЪСТВЕН ВАРИАНТ, който е с два часа по-дълъг, моля кликнете тук.


ЦЕНА НА КУРСА

Цена:  69 лв. при предварително закупване на билет
Брой места: 15  

В цената са включени учебни материали.

ВАЖНО:  Ако няма обявена дата, можете въпреки това да се регистрирате и ние ще ви уведомим по имейл след като я обявим.

Желаете ли да вкусите от темата? - заповядайте да прочете статия, чиято тема е включена в обучението:  Информационни манипулации и себеизмами - 1 част

Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

Остави коментар