АСЕРТИВНА КОМУНИКАЦИЯ онлайн

АСЕРТИВНА КОМУНИКАЦИЯ онлайн
 • Начало
  11-05-2021
 • Времетраене
  18:00 - 21:00
 • Лектор
  Антонин Винклер
 • Цена на курса
  69 лв.

НАУЧЕТЕ СЕ ДА ИЗРАЗИТЕ СВОИТЕ НУЖДИ!

Изпитвате ли затруднения когато трябва да кажете "не"? Незнаете ли как да преговаряте за по-висока заплата? Чудите ли се как да изразите своите нужди или оплаквания? Научете се да изразявате автентично своите потребности, без да изпадате в пасивност или агресивност! Станете автентичен без страх, без вина и без натиск.

Информация за курса

За кого е подходящ Курсът?

 • Курсът е насочен към всеки интересуващ се възрастен и не изисква никаква предварителна подготовка или образование.
 • Обучението е насочено както към партньорските отношения, така и към общуването в професионални и други екипи.
 • Идеален е за всеки, който изпитва затруднения когато му се налага да каже „не“, да изрази своите оплаквания, предложения, градивна критика и т.н.
 • Идеален е за всеки, който не се чувства уверен да поиска нещо, от което смята, че се нуждае /отстъпка, услуга, внимание.../
 • За всеки, който иска да подобри своите комуникационни умения


Какво ще научите?

 • На кои нива тече успешната и ефективна комуникация
 • Увереност в себе си като ключ към добра комуникация
 • Кои естествени "права" и "задължения" имам в асертивната комуникация
 • Антиманипулативната техника да казваме "не" - учтиво, уверено и категорично
 • Способност да започна, да поддържам и да приключа разговор
 • Способност да се справя с критиката
 • Умение да поискам услуга
 • Умение да изразя и да приема комплимент
 • и много други техники...

ПРОГРАМА на Курса

Модул #1  КОМУНИКАЦИЯ И ПСИХОЛОГИЯ - Лекция: на какви равнища се осъществява човешката комуникация. Практически правила за добра комуникация. Най-разпространени вербални и невербални грешки в общуването. Кои са най-големите психически бариери в комуникацията и как да ги преодолеем. Как да преодолеем Агресивността (умишлена или не) и Пасивността (осъзната или не) в общуването.  

Модул #2  АСЕРТИВНОТО ГОВОРЕНЕ И СЛУШАНЕ - Лекция с тестове и упражнения:  Тест за асертивност. Нашите асертивни права: как да комуникираме свободно, без чувството за вина. Нашите асертивни задължения: как да уважаваме асертивните права на другите. Упражнения за асертивното изразяване на своите потребности и желания.

Модул #3  КАК ДА ВОДИМ ПРЕГОВОРИ - Лекция с упражнения: умението да преговаряме за постигане на своите цели:  по-висока заплата, повече уважение, по-голямо намаление... Упражнения с моделни ситуации. Как да изразим критика. Как да изразим и да приемем комплимент.


Продължителност

Обучението трае 3 часа, които включват 2 "кафепаузи".  


Регистрация и плащане

За да можем да Ви осигурим място и да подготвим материали, за участието в курса е необходима предварителна регистрация - Как? Много лесно: натискате бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвате инструкциите. Осигуряването на място в съответна група става чрез закупване на билет: или в офиса на Културен център Новият Акропол, София, Ген. Гурко №38А, или по електронен път с банков превод. След регистрацията ще получите имейл с данните за превод. 

Онлайн връзка

Уебинарът се провежда под форма на видеоконференция в платформата Jitsi meet. Не изисква инсталация в компютър, само добра интернет връзка, микрофон, колонки/слушалки, идеално и камера.
За компютри: Препоръчителен браузър: Google chrome, Firefox или Edge. За смартфони: има нужда да се изтегли като приложение, работи добре при Android и Apple.

След приемането на Вашата регистрация, на посочения от Вас имейл адрес ще получите уникален линк с инструкции за свързване към Уебинара, както и необходими за обучението материали.

Цена на Курса:

Цена:  69 лв. 

Вземете ПАКЕТЕН БИЛЕТ заедно с обучението НЕНАСИЛСТВЕНА КОМУНИКАЦИЯ и спестете 20 лв.!

Сподели:

Лектори

Антонин Винклер
Антонин Винклер
лектор и управител на Едуко

Коментари

 • Александрина Аврамова, IT специалист:

  Курсът е изключително полезен! Смятам, че до известна степен всички си мислим, че знаем как да общуваме, но когато посетим няколко подобни курса за комуникация, било то асертивна, ненасилствена или друг тип, то си даваме сметка, че имаме доста да учим. Благодарение на курса, вече имам много по-голяма яснота в каква насока трябва да работя, какви упражнения да правя и как да прилагам на практика наученото в ежедневната си комуникация, за да я подобря. Антонин е много добър лектор, който дава изключително добри примери, също така и предоставя информацията на достъпен език. Вярвам, че всеки, който има желание да подобри комуникационните си умения, би бил намерил курса за много ценен! Сърдечно препоръчвам! Благодаря!

 • Николай:

  За мен курсът беше полезен, защото ми помогна да открия и разбера някои слаби страни в начина ми на изразяване. Обясненията и понятията, които дискутирахме са доста точни и важни, и ми помогнаха да осъзная по-добре някои аспекти от начина ми на комуникиране, и неща които трябва да променя. Упражненията бяха много полезни, а в някои моменти и доста забавни! Препоръчвам курса на всеки, който се интересува от темата или усеща че има такива трудности, но не успява да ги идентифицира.

Остави коментар